donderdag 22 februari 2007

Liever assertiever

BECKER, I ., Liever assertiever. Beter opkomen voor jezelf.. (Vert. Everybody's darling, everybody's depp) Utrecht, Forte Uitg., 2006, 236 pp. – ISBN 90 5877 656 5

Veel vrouwen vinden het moeilijk de balans te vinden tussen zelfbewustheid en voor jezelf opkomen, en tegelijk harmonieuze relaties te onderhouden. Terwille van de lieve vrede schuiven ze maar al te vaak de eigen wensen op het achterplan.
Harmonie is natuurlijk belangrijk en zonder de behoefte aan harmonie zou de mensheid allang uitgestorven zijn. Maar als er geen evenwicht is tussen geven en nemen wordt het streven naar harmonie ongezond.

Becker verheldert in haar boek waarom veel vrouwen het moeilijk hebben met deze balans en legt uit hoe je de harmonieval kan vermijden. Ze heeft een programma ontwikkeld waarmee je stapsgewijs leert om nee te zeggen en toch aardig te blijven.

Dit is vooral een doe-boek, met heel verhelderende uitleg en praktische en realistische oefeningen. Het is vlot geschreven in een makkelijk leesbare taal. Het lettertype is groot en de bladspiegel aangenaam.

Een aanrader niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen die assertiever willen worden.

© Minervaria

Geen opmerkingen: